Skip to content
Kezdőlap » Blog » A nagy mumus: a menütervezés

A nagy mumus: a menütervezés

A menütervezés sok embernél igazi mumus. Folyamatosan ott van a tudatunk mélyén, nyomaszt bennünket, kínozza a lelkiismertünket. Bár tudjuk, hogyan szabadulhatunk meg tőle, mégis sokszor nem teszünk ellene semmit. Maximum valamilyen kifogással nyugtatjuk magunkat és a homokba dugjuk a fejünket.

Menütervezés gyerek mellett

Anyaként annyifele kell egyszerre figyelni, annyifelé osztódik a figyelmünk, hogy a menü megtervezésére már nem is mindig marad energiánk. Örülünk ha túl vagyunk a reggelin, sikeresen kitaláltuk, hogy aznap éppen mit lenne kedve enni a gyermeknek.

Az ebéd még olyan távolinak tűnik. A vacsora pedig…. Mintha évek lennének addig vissza.

Ha rá is szánjuk magunkat a menütervezésre, még mindig ott az esély arra, hogy egy pillanat alatt boruljon minden. Egy rövidebb vagy éppen hosszabb, netán teljesen kimaradt alvás és már oda is a jól megtervezett napunk.

Tervezni hasznos

Én mégis biztatnálak a tervezésre. Ha van egy kész menüterved, nagyon sok terhet tudsz letenni általa.

Igen, tudom, hogy időt kell rá szánni, de ha hosszabb időre kigondolod a menüt, akkor hosszabb ideig nem kell azzal foglalkoznod.

Könnyebb segíteni

Ha kész a menüterved, könnyebben tudsz segítséget kérni vagy elfogadni. Egyszerűbb lesz elugrani helyetted a boltba, mert le tudod diktálni, mit vegyenek. Ha valakire rá tudod bízni a gyermeked vagy éppen alvásidőben elő tudod készíteni a másnapi étel hozzávalóit. Vagy éppen megteheti ezt helyetted valaki más is.

Ahogy előre be tudtok vásárolni. Babakocsival nem egyszerű mindent haza cipelni. Ha pedig a picinek rossz napja van, nyűgős, akkor a boltba “elfutás” sem megy könnyen.

Maradj szellemileg is fitt

A baba mellett gyakran beszűkül az érdeklődési körünk és ritkán tudjuk megdolgoztatni az agyunkat. A menütervezés kiváló lehetőség egy kis agytornára.

Ráadásul még spórolni is tudsz, ha követed az általad kitalált ételsort.

Érdekelnek még a menütervezéssel kapcsolatos cikkek? A menutervezes.hu oldalon menütervezésről szóló hasznos cikkeket, információkat találsz.

A Könnyed menütervezés online programmal pedig te is egyszerűen elsajátíthatod a tervezés lépéseit.

Magad alatt vagy? Jól esne egy kis bátorítás, néhány jó szó, egy dicséret? Kérj amennyire csak szükséged van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük