Skip to content
Kezdőlap » Blog » Anyák napja: apával vagy apa nélkül?

Anyák napja: apával vagy apa nélkül?

Tegnap volt anyák napja és sajnos ezen a napon is képesek az emberek egymásnak ugrani. A vita fő forrása, hogy az anyák napja csak az anyáké vagy ilyenkor köszönet illeti-e az apákat is?

Az anyák napja az anyáké. Ez a nap rólunk, édesanyákról szól. Ezt senki sem vitatja. Nekünk szólnak a versek, mi kapjuk a virágokat. A gyerekek nekünk készítik saját kezecskéikkel, hatalmas szeretettel az ajándékokat.

De ott van apa is.

Az apák nélkül mi sem lehetnénk édesanyák.

Most hagyjuk a poénokat, hogy azt a 3 percet másba is beleadja. Én most nem a biológiai apákról beszélek, hanem az igazi apákról.

A kép forrása: saját szerkesztés

Bár a gyermekeket én hordtam a szívem alatt, én szültem meg őket és én tápláltam a testemből, apa végig úgy vigyázott rám, ránk, akár a világ legdrágább kincsére. Minden vizsgálatra elkísért, ott volt az összes ultrahangon. Ha fagyit kívántam, akkor vett nekem. Ha csokit, akkor azért rohant el a boltba.

Velem együtt szenvedett a reggeli rosszullétek alatt és éjszakázott, amikor a sok savtól már nem bírtam aludni.

A szülésnél is ott volt. És igen, ő vágta el a köldökzsínórt és fogta meg először a gyermekünket.

A gyerekek születése után pedig ugyanúgy gondoskodott róluk, akár csak én. Fürdetett, pelenkázott, és sétálgatott akár fél éjszaka a kezében a gyerekkel. Az összes éjszakai etetésnél ébren volt velem együtt és beszélgettünk.

Ha ő nem lenne, én sem lehetnék édesanya és nem ünnepelhetném most az anyák napját. Ahogy mondani szoktuk, mi egy csapat vagyunk. Egy a célunk, együtt küzdünk érte.

Nem lenne anyák napja az igazi apák nélkül. Ők gyakorolták titokban a gyerekekkel a verseket, az énekeket. Rejtették el a suliból, oviból, bölcsiből haza hozott ajándékokat. Vagy éppen mentek el virágot és ajándékot venni nekünk. Reggel ők keltek fel, öltöztették fel szépen a gyerekeket, hogy csinos ruhában köszönthessenek fel bennünket.

Sokan talán nem is tudják, hogy van apák napja is. Azt azonban nem ünnepeljük ennyire. Nem készülünk verssel és virágokkal.

A versek nekünk szólnak, mi kapjuk a virágokat. De köszönjük nektek is igazi apák, hogy vagytok nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük