Skip to content
Kezdőlap » Blog » Apa dolgozik, anya meg….

Apa dolgozik, anya meg….

A napokban egy érdekes posztba futottam bele. Egy nagymama panaszkodott arról, hová fajult ez a világ, szerinte minden teljesen kifordult magából. A történet nagyon egyszerű volt: a menye a kovid alatt elveszítette a munkáját és több mint egy évig munkanélküli volt. Néhány hete viszont nagy nehezen sikerült elhelyezkednie, majd jött a nyári szünet….

…. és a fia, vagyis az apuka maradt otthon a gyerekekkel. Apa vigyázott a gyerekekre, főzött, mosott, takarított, ellátta a háztartást. Megcsinált mindent, amit eddig az anya csinált meg. Anya pedig dolgozott, igyekezett megfelelni a munkahelyen. Félt eljönni egy hosszabb szünetre, nehogy elveszítse a nehezen talált állást. Pontosabban nem is lett volna annyi szabija, hogy egész nyáron otthon maradhasson a gyerekekkel.

Érdekes volt olvasni a történetet, hiszen a héten valami hasonló történt nálunk is. Én dolgoztam, miközben a férjem otthon volt a gyerekekkel. Csakhogy nekem eszembe sem jutott, hogy ez nem volna természetes. Ő a gyermekeink édesapja, ugyanolyan szülője nekik, mint én. Hiszem azt, hogy ugyanúgy képes ellátni a gyermekeket, ugyanúgy tud gondoskodni róluk, ahogy én tenném. Ráadásul a gyerekeknek is jót tett a csak apával eltöltött idő.

Mi egy csapat vagyunk. Közösen viseljük a terheket és most több jutott rá a háztartásból.

Közös program apával

A történet alapján viszont sokak szerint még mindig egy anya dolga ellátni a háztartást, gondoskodni a gyerekekről, amíg apa dolgozik, pénzt keres. Csakhogy a világ igenis kifordult magából és egy keresetből ma már nem lehet egy egész családot eltartani. Teljesen természetes, hogy anya is elmegy dolgozni.

Szomorú voltam, hiszen a nagymama – és sok más hozzászóló – szerint egy megoldás volt csak: anyának fel kellett volna mondani a munkahelyen, hogy otthon maradhasson a gyermekekkel. Arra a kérdésre azonban nem akart válaszolni, hogy mit gondol, mi rossz történik a gyerekekkel amíg apa vigyáz rájuk. Ahogy arra sem akart válaszolni, hogy belegondolt-e abba, ha anya felmond, akkor szeptemberben miután elkezdődik az óvoda, újra munkát kell keresnie és a mai világban az nem is annyira egyszerű dolog.

Te mit tennél egy ilyen helyzetben? Nálatok hogyan lenne megoldva? Apa maradna otthon vagy felmondanál?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük