Skip to content
Kezdőlap » Blog » Milyen nevet adhatunk a gyermeknek?

Milyen nevet adhatunk a gyermeknek?

Miután tudomást szerzünk a gyermekünk létezéséről, felmerül a kérdés: Mi legyen a gyerek neve? Erre a kérdésre azonban nem mindig születik gyors válasz, mert nem mindig egyértelmű, hogy milyen nevet adhatunk a gyermeknek?

A Magyarországon anyakönyvezhető utónevek száma folyamotosan változik, akár hónapról hónapra növekszik. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet feladata, hogy a hozzá benyújtott férfi és női keresztneveket megvizsgálja és eldöntse, mely neveket engedi hivatalosan is anyakönyvezhetővé tenni.

Milyen hagyományok élnek még ma is a névadásnál?

Hogyan és mi alapján szoktak fiú keresztnevet választani? Unisex nevet adhatunk a gyermekünknek vagy egyértelműen fiú vagy lány keresztnevet kell választanunk?

Érdemes kettő keresztnevet választani vagy inkább maradjunk az egynél? Hogyan éli meg valaki, ha közel van egymáshoz a szülinapja és a névnapja?

Ezekre a kérdésekre is választ ad a Mikor van a névnapja? weboldal, melyen a Magyarországon anyakönyvhető keresztneveket mutatja be. Nem csak a névnapok időpontját tudhatjuk meg, hanem a név eredetét és jelentését is.

Az oldal itt érhető el: Mikor van a névnapja?

Sokan vallják, hogy nem csak a születési időpontoknak, hanem a neveknek is van numerikus értékük. Ez a szám pedig szintén befolyásolhatja az életünket. A Mikor van a névnapja? weboldalon a nevek számértékét, a kiszámításának módját és a számérték jelentését is megtalálod.

Ha még csak most lett pozitív a teszted, akkor az alábbi blogbejegyzés neked szól: Az a bizonyos terhességi teszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük